Diakonissestiftelsens Hospice

Smukke, hjemlige omgivelser midt i storbyen

Diakonissestiftelsens Hospice, består af et hospice med plads til 16 patienter og et udgående hospiceteam (palliativt team) for hjemmeboende patienter bosiddende i Frederiksberg og Københavns Kommuner.

Diakonissestiftelsens Hospice og Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam drives efter overenskomst med Region Hovedstaden. Det er således gratis for patienter at være indlagt på Hospice eller tilknyttet Hospiceteamet.

Artikler om Hospice

Diakonissestiftelsens Hospice set fra luften med solceller på taget og en tagterrasse.

Diakonissestiftelsens Hospice ligger i på en villavej på Frederiksberg. En tagterrasse og en lukket gård giver mulighed for at være ude uden at føle sig betragtet.

Dansk Arkitektur Center (DAC) har produceret denne fine film om det sidste hjem.

Hør i filmen herover nogle af vores kolleger fortælle, hvad de hver især synes, der er særligt ved hospice.

Den bedst mulige lindrende pleje

Diakonissestiftelsens Hospice er et sted, hvor uhelbredeligt syge og døende mennesker tilbydes lindrende pleje og behandling. Stemningen på Hospice er kendetegnet af ro og nærvær, og kun specialuddannet personale tager sig af patienter og pårørende.

Vores formål er:

  • at tilbyde den bedst mulige lindrende pleje, behandling og omsorg, hvor helbredelse ikke skønnes muligt
  • yde hjælp til at leve med døden i vente
  • at yde de pårørende hjælp i forbindelse med familiemedlemmers eller venners sygdom og død.

Nogle patienter udskrives til eget hjem eller plejehjem, fordi plagsomme symptomer er blevet lindret, og almentilstanden blevet stabil igen.

Personale

Personalegruppen består af speciallæger, sygeplejersker, fysioterapeuter, hospicepræst, socialrådgiver, musikterapeut samt teknisk-administrativt personale. Personalet udgør det tværfaglige team og arbejder ud fra antagelsen om, at alles viden er nødvendig for at sikre det bedste forløb for patienten og dennes pårørende. Alle er med til at skabe et levende, tillidsfuldt og trygt miljø, som hjælper patienten til at leve så aktivt som muligt, også selvom det er et liv med døden i vente. 35 - 40 meget engagerede frivillige supplerer de professionelles indsats og er med at til at gøre en positiv forskel for alle på Hospice.

Mød Hugo Jensen, der er musikterapeut på Hospice. (Klik nederst i højre hjørne for fuldskærms-visning.)

Faciliteter

Hospice har 16 enestuer med eget bad og toilet. Værelserne er møblerede og holdt i lyse og rolige farver. Der er trådløst internetadgang, TV og musikanlæg. Derudover er der lyse og venlige fællesrum, som alle husets brugere er velkomne til at benytte. Til Hospice hører en tagterrasse og en indre gårdhave. Pårørende er velkomne hele døgnet og har mulighed for at overnatte på en sovesofa på patientstuen.

En særlig stemning

Hospice er en del af Diakonissestiftelsens samlede arbejde, der udføres på et folkekirkeligt grundlag. Brugere og gæster hæfter sig ofte ved, at der er 'noget særligt' over stemningen på Diakonissestiftelsen. En ro og et nærvær, som det kan være svært at finde andre steder. Måske fordi vi gennem mere end 155 år har holdt fast i, at omsorgen for sjæl og legeme skal gå hånd i hånd.

Det oprindelige Diakonissestiftelsens Hospice blev etableret i 1997 som Danmarks 3. hospice og var således blandt pionererne.

Billedet viser en sygeplejerske, der sidder med en patient.

En hyggestund i det fælles opholdsrum.

Billedet viser et flygel og en gruppe mennesker, der synger.

I det fælles opholdsrum står et flygel, der giver mulighed for små koncerter eller fællessang.

Hvordan kommer man på hospice?

For at komme på hospice, skal Hospice bruge en lægehenvisning. Henvisning til Hospice eller det udgående hospiceteam kan foretages af alment praktiserende læger og andre læger, herunder sygehuslæger.

Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam

Nogle patienter ønsker at leve den sidste tid i eget hjem. Diakonissestiftelsens Udgående Hospiceteam yder lindrende pleje, omsorg og behandling til 20 hjemmeboende patienter i samarbejde med praktiserende læger og hjemmepleje. Hensigten er at skabe et sammenhængende forløb og bedst mulig livskvalitet ved at bringe hospiceomsorgen hjem til de patienter, som trods uhelbredelig sygdom ønsker at forblive i eget hjem.

Det Udgående Hospiceteam består af speciallæger, sygeplejersker og fysioterapeut.

Det er væsentligt, at patienten selv ønsker at komme i kontakt med Det Udgående Hospiceteam. Ligeledes skal patienten være orienteret om sin sygdom og vide, at den fremtidige pleje og behandling alene er af lindrende karakter.

Download foldere og blanketter

Informationsfolder - hospice:
Diakonissestiftelsens Hospice - Smukke og hjemlige omgivelser midt i storbyen
Diakonissestiftelsens Hospice - Beautiful and cosy surroundings in the heart of the city

Hospice - om byggeriet
Et nyt hospice - fra drøm til virkelighed

Henvisningsblanketter
Henvisningsblanket til Hospice (pdf)
Henvisningsblanket til Det Udgående Hospiceteam (pdf)

Kontakt

Diakonissestiftelsens Hospice

Dronningensvej 24
2000 Frederiksberg
Tel: 38 38 49 49
E: hospice@diakonissen.dk

 

Det Udgående Hospiceteam

Dronningensvej 24
2000 Frederiksberg
Tel: 38 38 49 50
E: hospice@diakonissen.dk

Helle Tingrupp

Helle Tingrupp

Hospicechef
E: heti@diakonissen.dk

Find vej

Parkering

Det kan være en udfordring at finde parkeringsplads ved hospice på selve Dronningensvej. Undtaget er de to handicapparkeringspladser mellem nr. 24 og 26. Vi henviser derfor alle, der kommer i bil, til at benytte den store parkeringsplads på:
Peter Bangs Vej 5B foran Diakonissestiftelsens hovedbygning. Se kort nedenfor.

Bemærk! Når du parkerer ved Peter Bangs Vej 5B, kan du følge den røde rute på kortet til hospice.
Mandag-fredag kl. 7.30-18.30 kan du gå gennem receptionen ved indgang 5B.

Du kan klikke på kortet og downloade en parkeringsfolder, som kan printes og tages med i bilen.